Hvad er kristendom?

Klare og præcise svar på, hvad kristendom er – redigeret af pastor, cand.theol. Magnus Nørgaard Sørensen

  • Katekismus
  • Foredrag
  • Prædikener
  • Artikler
  • Om HEK
    • Velkommen
    • Om
Du er her: Forside / Artikler / Din dommer tog din straf

Din dommer tog din straf

Hvad skal man sammenligne kristendommens budskab med?

Forestil dig, at du er i en retssal, hvor Gud er dommeren. Dommeren dømmer efter sin egen fuldkomne lov, som kræver fuldstændig overholdelse.

Dommeren dømmer dig skyldig

Og det er dig, der sidder på anklagebænken. Anklageren læser anklageskriftet op, og du kan se, at du er skyldig i alle anklager. Du har ikke elsket Gud og din næste, som du burde.

Du har ikke æret Gud eller påkaldt hans navn. Du har ikke hørt og stolet på Guds ord, som du burde. Du har ikke æret forældre og andre autoriteter, Gud har indsat over dig.

Du har ikke elsket og tjent din næste, men ønsket at skade ham eller hende og dermed slået ham ihjel i dit hjerte. Du har begæret andres ægtefælle eller måske ligefrem begået utugt. Du har stjålet eller misundt andre dét, de havde. Du har bagtalt og selv lyttet til sladder om andre.

Med andre ord: du er skyldig i anklagerne!

Og derfor dømmer dommeren dig skyldig. Straffen for at overtræde Guds lov er død og evig pine.

Dommeren tager straffen

Men da bødlen skal til at gribe dig for at føre dig udenfor, så du kan få din straf, træder dommeren ned fra dommersædet og overgiver sig til bødlen.

Dommeren tilbyder at tage anklagerne mod dig på sine skuldre og tage straffen for dig. Og bødlen fører dommeren udenfor. Imens føres du tilbage til arresten.

Dommeren betaler straffen fuldt og helt, og derfor kommer han ind i retssalen igen. At han kommer ind igen, er altså beviset på, at straffen er betalt fuldt ud. Sådan var Jesu opstandelse beviset på, at din straf er betalt fuldt ud.

Dommeren benåder

Og derfor kan dommeren afsige en ny dom.

Dommeren benåder dig og befaler retsbetjenten om at gå hen med benådningen til fængslet, så du kan blive lukket ud.

Sådan har Jesus sendt sine tjenere ud for at fortælle mennesker, at de er benådet. Og ligesom dommerens benådningsdom har myndighed til at lukke mennesker ud af fængslet, sådan har Guds ord magt til at tilgive og benåde dig her og nu.

Når du hører evangeliet, så er det ikke blot en information om, hvad dommeren har sagt. Det er en benådningsdom, underskrevet af dommeren selv.

Når benådningen når fængslet, bliver dørene åbnet op, og du kan frit gå ud. Om du så bliver i fænglet og tager straffen alligevel, er din egen sag. Døren er åben ved evangeliets ord. Stol på dét, så er du fri.

Dommeren har ført din sag og vundet den fra sig selv. Og i dommerens ord – Biblen og evangeliet, der prædikes, har du benådningsdommen, som virker her og nu.

RSS Kom i kirke og lær, hvad kristendom er!

  • Augustanakirken 10 år – historisk rids og eksistensberettigelse

RSS Seneste prædiken fra Augustanakirken

Velkommen til Hvad er kristendom!

Dette site vil gerne præsentere, hvad kristendom i virkeligheden er. Der er mange meninger og mange retninger. Det helt afgørende er derfor at finde ud af, hvem der egentlig har ret til at definere, hvad kristendom er.

Som ordet siger, er kristendom det, som handler om den kristne tro, dvs. troen på Jesus Kristus. Han har selv lært os, hvor vi skal søge svarene. Det skal vi i Bibelens lære. Det, som Bibelen lærer os enkelt og klart, kaldes dogmer, trosartikler eller ganske enkelt troslære.

På Hvad er kristendom kan du læse eller høre Den lille katekismus. Den er ganske vist næsten 500 år gammel, men den er stadig den allerbedste indføring i, hvad kristendom er. Læs mere …

Kontakt og redaktion

Ansvarhavende redaktør:
Pastor ved Augustanakirken, cand.theol. Magnus N. Sørensen

Gammel Landevej 23, Spørring
8380 Trige
Mobil 30 23 15 36

Teknik

Teknisk administration:
WPbureauet | GSAdev
E-mail: gsa@nullgsadev.dk

Augustanakirken på nettet

Hjemmesider
▪ Augustanakirken
▪ HvadErKristendom

Facebook
▪ HvadErKristendoms Facebook-side
▪ Augustanakirkens Facebook-side

Prædikener som podcasts

Prædikener fra Augustanakirken (via Invariata)

© Copyright 2019 Hvad er kristendom? · Augustanakirken · Alle rettigheder forbeholdes · Admin