Hvad er kristendom?

Klare og præcise svar på, hvad kristendom er – redigeret af pastor, cand.theol. Magnus Nørgaard Sørensen

  • Katekismus
  • Foredrag
  • Prædikener
  • Artikler
  • Om HEK
    • Velkommen
    • Om
Du er her: Forside / Artikler / Gud: Nietzsche er død – ateister kan ikke flygte fra vreden og dommen

Gud: Nietzsche er død – ateister kan ikke flygte fra vreden og dommen

En af kristendommens modstykker er ateismen, der er i stor fremmarch i disse år i vesten.

Den vigtigste grund til dette er arvesynden, som har sat fjendskab mellem Gud og mennesker. Efter Adams og Evas fald (1 Mos 3), er alle mennesker fjender af Gud og under hans vrede (se f.eks. Ef 2 og Rom 5,12f).

Ligesom Adam og Eva forsøgte at skjule sig for Gud, sådan forsøger mennesker af naturen at skjule sig for Guds dom i deres samvittighed. Hedninger forsøger at stille deres selvskabte afguder tilfreds med deres egne gerninger og selvopfundne ofringer.

Og ateister forsøger at bilde sig ind, at Gud slet ikke eksisterer, som der også står i Salme 14: “Tåberne siger ved sig selv: ‘Der er ingen Gud'” (Sl 14,1).

Men ligegyldigt, om man er hedning og tror, at man kan frelse sig selv, eller om man er ateist og forsøger at bilde sig ind, at Gud ikke eksisterer, så ændrer det ikke på virkeligheden. Virkeligheden er, at Gud eksisterer og vil dømme alle mennesker.

Man kan ikke undslippe Gud, som Salme 139 siger: “Hvor skulle jeg søge hen fra din ånd? Hvor skulle jeg flygte hen fra dit ansigt?” (v 7). Eller for at udtrykke det populært: “Nietzsche: ‘Gud er død’. Gud: ‘Nietzsche er død’.”

Men hvad skal man så gøre, når man ikke kan flygte fra Guds dom. Det er jo uudholdeligt at mærke Guds dom i ens samvittighed uden at forsøge at undskylde sig, gøre sig til offer eller forsøge at flygte fra sandheden. Ja, havde Gud ikke løst problemet, var det, hvad man måtte gøre.

Men Gud har løst problemet, så vi igen kan blive Guds venner. Gud er blevet menneske i Jesus af Nazaret for at fjerne sin egen dom og vrede.

Jesus kunne som Gud sone al Guds vrede. Og som menneske kunne han gøre det som alle menneskers repræsentant. Jesus bar Guds vrede og dom over alle menneskers synd, da han led under Guds vrede og døde på korset.

Og da Gud oprejste Jesus fra de døde, afsagde Gud dermed dommen “ikke-skyldig” over vores repræsentant – og dermed over os. Hvor denne dom forkyndes i skrift eller tale, tilgiver Gud synden her og nu. Og sådan renses vores samvittighed, når vi ved troen modtager Guds tilgivelse, som Jesus har  vundet.

Har vi Guds tilgivelse i evangeliet, så behøver vi ikke længere flygte fra Guds dom og vrede ved at bilde os ind, at han ikke eksisterer. I stedet kan vi på trods af vores skyld og synd stole på Gud, som tilgiver den og giver os evigt liv.

RSS Kom i kirke og lær, hvad kristendom er!

  • Augustanakirken 10 år – historisk rids og eksistensberettigelse

RSS Seneste prædiken fra Augustanakirken

Velkommen til Hvad er kristendom!

Dette site vil gerne præsentere, hvad kristendom i virkeligheden er. Der er mange meninger og mange retninger. Det helt afgørende er derfor at finde ud af, hvem der egentlig har ret til at definere, hvad kristendom er.

Som ordet siger, er kristendom det, som handler om den kristne tro, dvs. troen på Jesus Kristus. Han har selv lært os, hvor vi skal søge svarene. Det skal vi i Bibelens lære. Det, som Bibelen lærer os enkelt og klart, kaldes dogmer, trosartikler eller ganske enkelt troslære.

På Hvad er kristendom kan du læse eller høre Den lille katekismus. Den er ganske vist næsten 500 år gammel, men den er stadig den allerbedste indføring i, hvad kristendom er. Læs mere …

Kontakt og redaktion

Ansvarhavende redaktør:
Pastor ved Augustanakirken, cand.theol. Magnus N. Sørensen

Gammel Landevej 23, Spørring
8380 Trige
Mobil 30 23 15 36

Teknik

Teknisk administration:
WPbureauet | GSAdev
E-mail: gsa@nullgsadev.dk

Augustanakirken på nettet

Hjemmesider
▪ Augustanakirken
▪ HvadErKristendom

Facebook
▪ HvadErKristendoms Facebook-side
▪ Augustanakirkens Facebook-side

Prædikener som podcasts

Prædikener fra Augustanakirken (via Invariata)

© Copyright 2019 Hvad er kristendom? · Augustanakirken · Alle rettigheder forbeholdes · Admin