Hvad er kristendom?

Klare og præcise svar på, hvad kristendom er – redigeret af pastor, cand.theol. Magnus Nørgaard Sørensen

  • Katekismus
  • Foredrag
  • Prædikener
  • Artikler
  • Om HEK
    • Velkommen
    • Om
Du er her: Forside / Artikler / Hvad er kristendom? – En introduktion til den kristne tro for begyndere. / 3. Hvordan får vi sikker viden om Gud og hans vilje?

3. Hvordan får vi sikker viden om Gud og hans vilje?

Vi kan altså vide, at der er en Gud, som er årsagen til alle tings eksistens og også er en moralsk dommer over alle ting. Men hvordan finder vi ud af mere om, hvem han er? Hvor finder vi en kilde til sikker viden om Gud og Guds vilje med os?

Gud må selv åbenbare sig, hvis vi skal få sikker viden om ham. Vi kan ikke ved vores fornuft tænke os frem til ham.

Gud må selv fortælle os, hvem han er, og hvad hans vilje er. Det er, hvad Gud har gjort i Biblen.

I det Gamle Testamente talte Gud gennem profeterne. Og Gud bekræftede, at det var ham, der stod bag ved hjælp af tegn og undere. Da Gud sendte profeten Moses for at befri israelitterne fra farao fortalte Gud ham, at han skulle gøre tegn og undere med denne begrundelse: »Det er, for at de kan tro, at Herren, deres fædres Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har vist sig for dig.« (2. Mosebog 4,5).

Det var profeterne, som skrev det gamle testamente. Og fordi de var sendt af Gud, kunne man vide, at deres skrifter var Guds eget ord.

Og da Gud blev menneske i Jesus Kristus, gjorde Jesus også mirakler for at vise, hvem han var. Det største under var, at Jesus opstod fra de døde og blev set af mange vidner. Efterfølgende sendte han sine apostle ud – mennesker, som han havde udvalgt til at forkynde evangeliet. Dem havde Jesus forinden lovet, at han ville give Helligånden, som skulle lære dem hele sandheden og minde dem om, hvad han havde sagt: Men Talsmanden, Helligånden, som Faderen vil sende i mit navn, han skal lære jer alt og minde jer om alt, hvad jeg har sagt til jer (Johannesevangeliet 14,26).

Det gamle testamentes profeter og det nye testamentes apostle sammen med apostlenes hjælpere har skrevet de bøger, som siden er blevet samlet i Biblen. Vi kan derfor vide, at det er Gud, der taler gennem Biblen. Og derfor ved vi, at Biblen taler sandt.

Men kan vi vide med sikkerhed, hvordan Biblen skal fortolkes? Der findes jo så mange fortolkninger og kirker. Sådan er der mange, der tænker i dag. Og der er ingen tvivl om, at der er passager i Biblen, som er svære at forstå. Men Biblen siger selv, at den er et klart lys: Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti (Salmernes Bog 119,105).

Hvis man læser de mindre klare passager i lyset af de klare passager og læser billedsprog i lyset af de tekster, der siger tingene ligefremt, så kan man nå frem til sikre resultater om, hvad Biblen lærer.

4. Hvem er Gud ifølge Biblen?

Tilbage til Hvad er kristendom? – En introduktion til den kristne tro for begyndere.

RSS Kom i kirke og lær, hvad kristendom er!

  • Augustanakirken 10 år – historisk rids og eksistensberettigelse

RSS Seneste prædiken fra Augustanakirken

Velkommen til Hvad er kristendom!

Dette site vil gerne præsentere, hvad kristendom i virkeligheden er. Der er mange meninger og mange retninger. Det helt afgørende er derfor at finde ud af, hvem der egentlig har ret til at definere, hvad kristendom er.

Som ordet siger, er kristendom det, som handler om den kristne tro, dvs. troen på Jesus Kristus. Han har selv lært os, hvor vi skal søge svarene. Det skal vi i Bibelens lære. Det, som Bibelen lærer os enkelt og klart, kaldes dogmer, trosartikler eller ganske enkelt troslære.

På Hvad er kristendom kan du læse eller høre Den lille katekismus. Den er ganske vist næsten 500 år gammel, men den er stadig den allerbedste indføring i, hvad kristendom er. Læs mere …

Kontakt og redaktion

Ansvarhavende redaktør:
Pastor ved Augustanakirken, cand.theol. Magnus N. Sørensen

Gammel Landevej 23, Spørring
8380 Trige
Mobil 30 23 15 36

Teknik

Teknisk administration:
WPbureauet | GSAdev
E-mail: gsa@nullgsadev.dk

Augustanakirken på nettet

Hjemmesider
▪ Augustanakirken
▪ HvadErKristendom

Facebook
▪ HvadErKristendoms Facebook-side
▪ Augustanakirkens Facebook-side

Prædikener som podcasts

Prædikener fra Augustanakirken (via Invariata)

© Copyright 2019 Hvad er kristendom? · Augustanakirken · Alle rettigheder forbeholdes · Admin