Hvad er kristendom?

Klare og præcise svar på, hvad kristendom er – redigeret af pastor, cand.theol. Magnus Nørgaard Sørensen

  • Katekismus
  • Foredrag
  • Prædikener
  • Artikler
  • Om HEK
    • Velkommen
    • Om
Du er her: Forside / Artikler / Jesu lidelse og død for os

Jesu lidelse og død for os

Jesus blev dømt til døden af jøder og romere, han blev pint og korsfæstet og blev samtidig forkastet af Gud, selvom han var uskyldig. Han blev pint i sin samvittighed som om han selv havde overtrådt Guds bud.

I Esajas bog står der om Jesu lidelser: Men han blev gennemboret for vore overtrædelser og knust for vore synder. Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt. (Esajas’ bog 53,5).

Jesus blev straffet, for at vi kunne få fred. Jesu lidelse og død var en forsoningsdød. Hvis to lande er i krig, fordi den ene part har ødelagt noget hos den anden, så kan de kun forliges, hvis den, der har ødelagt noget, erstatter dette. Det var, hvad Jesus gjorde, da han døde på korset, og derfor blev vi forliget med Gud – derfor fik vi fred med Gud.

Når Jesus selv taler om sin døds betydning siger han: … ligesom Menneskesønnen ikke er kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.(Matthæusevangeliet 20,28)

Jesus gav sit liv som løsesum. Du var i dødens fængsel som en slave, der ventede på at dø. Du kunne kun befries, hvis der blev betalt en løsesum for dit hoved. Og Jesus betalte den ved at gå i dit sted og tage straffen for dig, så du nu er fri af dødens og syndens fængsel. Løsesummen blev leveret til Gud, for det var Gud, der ville straffe dig for din synd. Og fordi løsesummen er leveret, så kan du vide, at du er fri.

Og et andet sted skriver Paulus: Kristus har løskøbt os fra lovens forbandelse ved selv at blive en forbandelse for vor skyld– der står jo skrevet: “Forbandet er enhver, der hænger på et træ.” (Galaterbrevet 3:13). Jesus løskøbte dig altså ved at blive forbandet og forkastet af Gud på korset.

Et andet sted skriver Paulus: Også jer, der var døde i jeres overtrædelser, uomskårne på kroppen, gjorde Gud levende sammen med ham, da han tilgav os vore overtrædelser. Han slettede vort gældsbevis med alle dets bestemmelser imod os; han fjernede det ved at nagle det til korset. (Kolossenserbrevet 2,13-14).

Her forklares Jesu død som en udslettelse af et gældsbevis, som havde bestemmelser mod os.

Hvis nogen har et gældsbrev med dit navn på, så kan de kræve, at du betaler. Sådan havde Gud et gældsbrev, som sagde, at vi skyldte at lide og dø på grund af vores overtrædelser.

Men Jesus udslettedes gældsbrevet ved at nagle det til korset.

Og derfor kan Paulus skrive, at Gud tilgav eller eftergav os vores overtrædelser. Du er blevet eftergivet din gæld, fordi Jesus har betalt den. Gud har slået en streg over det skyldige beløb, fordi Jesus har betalt det.

RSS Kom i kirke og lær, hvad kristendom er!

  • Augustanakirken 10 år – historisk rids og eksistensberettigelse

RSS Seneste prædiken fra Augustanakirken

Velkommen til Hvad er kristendom!

Dette site vil gerne præsentere, hvad kristendom i virkeligheden er. Der er mange meninger og mange retninger. Det helt afgørende er derfor at finde ud af, hvem der egentlig har ret til at definere, hvad kristendom er.

Som ordet siger, er kristendom det, som handler om den kristne tro, dvs. troen på Jesus Kristus. Han har selv lært os, hvor vi skal søge svarene. Det skal vi i Bibelens lære. Det, som Bibelen lærer os enkelt og klart, kaldes dogmer, trosartikler eller ganske enkelt troslære.

På Hvad er kristendom kan du læse eller høre Den lille katekismus. Den er ganske vist næsten 500 år gammel, men den er stadig den allerbedste indføring i, hvad kristendom er. Læs mere …

Kontakt og redaktion

Ansvarhavende redaktør:
Pastor ved Augustanakirken, cand.theol. Magnus N. Sørensen

Gammel Landevej 23, Spørring
8380 Trige
Mobil 30 23 15 36

Teknik

Teknisk administration:
WPbureauet | GSAdev
E-mail: gsa@nullgsadev.dk

Augustanakirken på nettet

Hjemmesider
▪ Augustanakirken
▪ HvadErKristendom

Facebook
▪ HvadErKristendoms Facebook-side
▪ Augustanakirkens Facebook-side

Prædikener som podcasts

Prædikener fra Augustanakirken (via Invariata)

© Copyright 2019 Hvad er kristendom? · Augustanakirken · Alle rettigheder forbeholdes · Admin